28 frases per dir-li a un fill/a diàriament

28 frases per dir-li a un fill/a diàriament

Per aconseguir que el nostre fill/a creixi equilibradament, hem d'educar de manera acompanyada, positiva i empàtica. Per ajudar-te, Tania García, de www.edurespeta.com proposa 28 frases diàries que pretenen ajudar en aquest camí:


 1. T'estimo: és important dir-li cada dia el molt que l'estimes, i diverses vegades més. L'ajuda a sentir-se estimat i a estimar, és la base de la seva vida, de la nostra vida.
 2. Ets guapíssim: les frases que fan referència al seu físic, potencien la seva seguretat i la seva autoestima, donant suport que es vulgui tal com és.
 3. Confio i confiaré sempre en tu: és imprescindible que sàpiga que, passi el que passi, confiaràs en ell.
 4. Què tal el dia?: preocupar-te pel dia que ha tingut, com li ha anat i què ha fet. Per descomptat, escoltar-lo.
 5. M'encanta estar amb tu: que sàpiga que t'agrada estar amb ell, gaudir-lo. Tinguis o no altres preocupacions.
 6. Fem el dinar/sopar junts?: compartir una estona a la cuina: xerrar, cooperar, manipular els aliments... és aprenentatge i és amor.
 7. T'adoro: que sàpiga diverses vegades al dia que l'estimes.
 8. Ets el millor de la meva vida: que li quedi clar que per moltes motivacions que hi hagi a la teva vida, la millor i més important és ell, sens dubte.
 9. Ens rentem junts les dents?: fer-ho amb ell és una bona manera perquè integri aquests hàbits i a més, gaudeixi.
 10. Quan més feliç estic és quan estic amb tu: la teva felicitat és totalment proporcional a estar amb ell, ha de saber-ho.
 11. Si us plau: no oblidis demanar-li al teu fill les coses educadament i amb veu tranquil·la. Ets el seu mirall, recorda-ho.
 12. T'he trobat a faltar: si has estat unes hores sense el teu fill, està bé deixar-li clar que li has trobat a faltar.
 13. Juguem junts!: compartir una estona de joc en comú té múltiples beneficis, entre ells: la felicitat plena.
 14. Ets el millor fill del món: encara que hi hagi molts fills al món, ha de saber que és el millor (en el cas de més d'un, ja que els millors).
 15. Has jugat amb molts amics avui?: És important interessar-se activament per la seva vida social i escoltar-lo.
 16. Tens uns ulls molt bonics: diuen que els ulls són el mirall de l'ànima, ha de saber que els seus són preciosos.
 17. He pensat molt en tu: no has deixat de pensar en ell encara que hagis tingut un dia molt embolicat.
 18. Estic molt orgullosa de ser la teva mare i que siguis el meu fill: per descomptat, el reconeixement i la seguretat.
 19. Ets un nen molt bo: hi ha pares que no paren de dir-li al seu fill el malament que es porta i el dolent que és. Bé, això no fa més que llimar la seva autoestima i el seu autoconeixement. No només no has de dir-li això, sinó que has de dir-li el bo que és cada dia, fins i tot en aquells que pensis que s'ha "portat" malament.
 20. Explica'm una història imaginària: la imaginació és el més preuat dels nens i en la majoria d'ocasions la deixem utilitzar. Fomenta aquesta eina amb ell, escolta i participa
 21. Ballem?: ballar uns minuts amb el teu fill en qualsevol moment del dia, farà que s'ho passi d'allò més bé i que gaudeixi realment d'un moment "diferent" amb tu i li faci feliç.
 22. Ets el més important per a mi: han de saber que hi ha moltes coses importants en la vida i cal saber apreciar-les i cuidar-les. Però sens dubte, ell és la més important.
 23. Vine, llegirem junts un conte: no cal que sigui abans de dormir, pots escollir qualsevol altre moment per llegir un conte i comentar la història. Potenciaràs la vostra unió, la imaginació, la lectura i l'aprenentatge de la vida.
 24. Recollim tu i jo les joguines: si et preocupa que reculli de manera autònoma, bé, no et preocupis tant i recull al seu costat, mantingues aquest contacte, aquesta aportació, aquesta col·laboració que tant reconforta.
 25. Ets molt llest i intel·ligent: rebutja dir-li al teu fill que és "tonto", pesat o que fa les coses malament. Digues sempre el llest i intel·ligent que és i el bé que aprèn. Important per a la seva evolució: segura i forta.
 26. Moltes gràcies: no oblidis agrair al teu fill en qualsevol ocasió. Ells se senten bé i prenen exemple.
 27. T'estàs fent un noi molt gran i amb un cor molt bonic: a ell li agrada saber que està creixent, que a poc a poc va convertint-se en noi més gran. És important que sàpiga que penses que és bona persona i amb bon cor, això potencia la seva autoestima i la seva seguretat davant la vida.
 28. Et protegeixo i et protegiré sempre: sentir-se protegits, reconfortats, cures, és importantíssim per a tot el seu ésser. Que no només ho sentin, sinó que també ho escoltin.


Més informació a:

https://www.edurespeta.com/11-frases-que-jamas-deberias-decirle-a-un-hijo/


Go back to news